PROBĚHLO – Výlet do dobré praxe, Jihlava, 29. 4. 2022

O konferenci

Základem programu konference jsou workshopy modelované vysokoškolské výuky. Kromě nich se seznámíte s inovacemi, které probíhají na pedagogických fakultách a budete mít možnost zažít jejich praktickou ochutnávku. Konference nabídne také dostatek prostoru pro networking a diskuze o přípravě budoucích učitelů napříč fakultami.

Na základě shody všech fakult o potřebě reformy vzdělávání budoucích učitelů je jasné, že se má vzdělávání budoucích učitelů měnit. Pojďme si vzájemně poradit, jak na to.

Našim cílem je především překonat formát frontálních přednášek a umožnit vzdělavatelům nahlížet do kuchyně svým kolegům, kteří si připravili ukázky ze své výuky budoucích učitelů. Obsah modelované výuky je připraven tak, aby nabízel inspiraci bez ohledu na vaši odbornost a aby si z ní každý vzdělavatel mohl odnést nápady do své vlastní praxe. Na akci bude možné vybrat si v rámci dvou bloků modelované výuky celkem ze šesti workshopů a dozvědět se více o jedné ze dvou inovací v učitelské přípravě. V rámci každého z nabízených programů budete mít možnost:

  • Zažít výuku vystupujícího vzdělavatele na vlastní kůži.
  • Dozvědět se kontext takto postavené výuky či příběh vzniku konkrétní inovace.
  • Diskutovat s kolegy o překážkách, které museli překonat, a také o přenositelnosti do vaší praxe.

Na konferenci vystoupili:

Karolina Duschinská – Univerzita Karlova
Radka High – Univerzita Karlova
Jan Nehyba – Masarykova Univerzita
Stanislav Michek – Univerzita Hradec Králové

Kontakt:

Jan Zeman
E-mail: jan.zeman@otevreno.org